DE WINNING HELPT MENSEN GROEIEN


Van verlegen meisje tot zelfstandige vrouw

“Vroeger was Annemie een stil en gesloten meisje. Ze durfde nergens alleen naartoe en durfde niet voor zichzelf opkomen. Sinds ze bij De Winning werkt, is ze open gebloeid tot een zelfstandige vrouw die haar mannetje kan staan.” Aan het woord is Maria Vanderstraeten, mama van Annemie. Annemie werkt al twintig jaar fulltime bij De Winning. Ze staat in de grootkeuken in Lummen en maakt er de lekkerste gerechten klaar. “Door haar mentale beperking is een gewone job voor Annemie moeilijk. De stress die daarbij hoort, is haar snel te veel. Bij De Winning wordt ze constant begeleid en dat gaat prima! Ze heeft een goed contact met de begeleiders en collega’s en werkt er zeer graag.”


Maria verwoordt perfect waarvoor De Winning staat, de organisatie achter deze KarWij-krant. Als sociaal inclusieve onderneming helpen we mensen die niet of niet meteen aan de slag kunnen op de reguliere arbeidsmarkt, om hun talenten en arbeidskansen te ontplooien.Opleiden, begeleiden, bemiddelen

Hoe doen we dat? Vanuit onze vestigingen in Lummen, Genk, Hechtel-Eksel en Kortenaken gaan we mensen opleiden, begeleiden en hen werkervaring geven. Daarvoor hebben we eigen werkvloeren, zoals onze ambachtelijke bakkerij en tuin. Onze medewerkers telen groenten en fruit en kweken vee waarna ze de oogst verwerken tot allerlei heerlijke producten zoals soep, ijs, confituur, lasagne... Die verkopen we in onze hoevewinkel in Lummen of serveren we in onze eigen horecazaken.


 


KarWij

Alles wat met voeding en horeca van De Winning te maken heeft bundelen we onder de naam KarWij. Verder in deze krant lees je bijvoorbeeld hoe onze medewerkers verse koeienmelk omtoveren tot het perfecte bolletje roomijs voor op jouw hoorntje. Op volgende pagina's kom je dan weer te weten waar je ervan kunt smullen. En dan is er nog KarWij-infuus: een kruidenthee speciaal voor de horecazaken van De Winning ontwikkeld door de gelijkgestemde organisatie Bee @ Den Hof. Kom je te weten van welke kwaaltjes deze thee jou afhelpt. 

Externe werkvloeren

Naast mensen tewerkstellen op onze eigen werkvloeren ondersteunen we via onze partnerorganisatie vzw emino andere bedrijven in hun zoektocht naar deskundige medewerkers en begeleiden we personen met een arbeidsbeperking op hun werkvloer. Onze medewerkers zijn actief in de sectoren natuur- en groenbeheer, biologische land- en tuinbouw, voeding en distributie en duurzame horeca. Voor heel wat lokale besturen, regionale landschappen, bosgroepen, provincies en bedrijven bijvoorbeeld, onderhouden we tuinen, bossen en groen. Sinds 2009 kunnen we voor het bosbeheer rekenen op 4 Belgische trekpaarden. Sociale economie, natuur en paarden blijkt een perfecte combinatie te zijn. Wil je weten hoe ze het zelfvertrouwen van onze medewerkers opkrikken? En wat ze te maken hebben met haverbier? Je leest het in deze krant.


Meer weten over onze activiteiten? Bezoek dan onze website:

De WINNING