welkom in de vernieuwde hoevewinkel

Alle lekkers van KarWij

 

Marketing- en communicatiemanager Cindy Vanvelthoven. Snuistert graag in de hoevewinkel


De geur van warme pizza’s vult de hoevewinkel. Ze zijn rijkelijk belegd met fijngesneden groenten uit de eigen tuin van De Winning en wachten op een klant die de geur niet kan weerstaan. Maar de concurrentie is groot, want net ernaast liggen versgebakken frangipanetaartjes, wafels en koeken. En dan heb je nog het ijs dat werd gemaakt met eigen koemelk, het vlees van de eigen runderen, de confituren … Alle lekkers van KarWij komt hier samen!


Ben je al een tijdje niet meer in de hoevewinkel in Lummen geweest? Dan zal je aangenaam verrast zijn bij je volgende bezoek. De winkel is helemaal vernieuwd, is veel ruimer geworden en je kan er nu ook lekkere hapjes uit het vuistje kopen. Zoals de heerlijk ruikende pizza’s, boordevol gezonde groentjes. Of lekkere taart, versgebakken wafels, worstenbroodjes en koekjes. De leerlingen én leerkrachten van de secundaire school Sint-Ferdinand wippen maar al te graag binnen zo rond het middaguur.


“We hebben van de coronapauze gebruikgemaakt om de winkel herin te richten en te vergroten”, vertelt marketingverantwoordelijke Cindy Vanvelthoven. “Meer dan voorheen ligt de focus nu op onze eigen producten. Het ijs dat we maken met de melk van onze eigen koeien, onze vleespakketten, onze confituren, de sappen, het bier en de bakkerijproducten. Alle ingrediënten komen van onze eigen boerderij. Geen zin om te koken? Kies dan voor onze kant-en-klare pakketten. Je hebt vol-au-vent, spaghettisaus, stoofvlees en ook quiches. Dat wordt allemaal door onze medewerkers gemaakt in onze productiekeuken.”

 


Zomer van de Korte Keten

Een wat ouder koppel komt de winkel binnen. Of ze hier ook geschenkmanden maken? “Zeker”, antwoordt Steven (30) van achter de toonbank. “Je kan zelf uitkiezen wat je in de mand wilt.” Het wordt een rijkgevulde mand met het lekker PK-bier, confituur en honing, wafels en koekjes. Een lekker geschenk met producten uit eigen streek tijdens de Zomer van de Korte Keten.


“Maar in de hoevewinkel is het eigenlijk altijd Zomer van de Korte Keten”, lacht Lieve Vanotterdijk, de manager landbouw en voeding van De Winning. “Want van het veld en de stal gaat het naar onze keuken. En dan via onze bistro’s, scholen, voedselteams en de hoevewinkel tot bij de klant. Eerlijke en gezonde voeding voor een correcte prijs. Biologische geteeld en zonder voedselkilometers.”

 

Coronaboost

De klanten kiezen dan ook heel bewust voor De Winning. “Onze klanten zijn echt met hun voeding bezig. Ze vinden onze visie belangrijk. Wij streven naar duurzaamheid en een biologische teelt, met zorg voor onze medewerkers en een zo klein mogelijke impact om het milieu. Het leek alsof de mensen tijdens de coronacrisis nog bewuster hebben leren omgaan met hun voeding. We zagen een boost in onze verkoop van vleespakketten en groenten.”

 

Honing, thee en Fairtrade

De (h)eerlijke producten van enkele partners maakt het winkelassortiment van de hoevewinkel helemaal af, zoals de kruidenthee, de infusies en de honing van Bee@DenHof. De medewerkers van De Winning zorgen voor het afwegen en het verpakken van de producten. Het appelsap van Karwij komt van de rijpste appels van de hoog- en laagstamboomgaard van de bioboerderij, maar het persen gebeurt door vzw De Wroeter. Een mooie, lokale samenwerking.


Ook Oxfam kreeg een hoekje in de winkel met een reeks producten met het Fairtrade label. “Eind vorig jaar sloot de Wereldwinkel in Lummen de deuren”, vertelt Cindy. “De gemeente vroeg ons of we Oxfam een plaatsje konden geven in onze winkel. Eerlijke handel en duurzaamheid? Dat ondersteunen we graag.”

 

Spring eens binnen!
Benieuwd naar de vernieuwde hoevewinkel?
Kom toch gewoon eens langs.
Sint-Ferdinandstraat 1 | 3560 lummen
Ma. t.e.m. vrij, van 9 tot 17 uur