keukenkansen

 

Winkeluitbater Steven Boonen. De glimlach achter het mondmasker

 

Steven Boonen (30) is een jongen met een zware rugzak, zoals dat heet. Een lieve en intelligente jongeman die opgroeide in een moeilijke thuissituatie en daardoor tot vandaag psychisch kwetsbaar is. De druk op vorige werkplaatsen was op dat moment veel te hoog, waardoor hij er niet aan de slag is gebleven. Na een jaar zonder werk, kreeg hij een nieuwe kans bij De Winning. Achter de toonbank van de hoevewinkel voelt hij zich helemaal op zijn plaats.


“Drie jaar werk ik nu hier”, vertelt hij. “Elke ochtend zorg ik voor openingstijd dat de winkel helemaal klaar is voor de nieuwe dag. Vanaf  9 uur help ik de klanten, maar ik help ook mee  in de keuken en de cafetaria. Mijn ervaring in  de horeca komt daarbij goed van pas. Ik hou  van de afwisseling van de job.”


Het werk helpt Steven groeien in wie hij is en wat hij doet. Hij woont alleen en pendelt elke werkdag met de trein en de plooifiets naar Lummen. Met de kans die hij krijgt, bouwt hij zijn leven op. Wat de toekomst brengt? “Ik werk hier graag, ik zie me dit nog wel een tijdje doen. Wie weet zet ik ooit terug de stap naar de horeca, dat sluit ik niet uit.”


En wat hij het liefst eet van alle lekkere dingen in de hoevewinkel? “Een bolletje bananenijs.”


 

3+1 gratis!


Zin in een ijsje? Laat je eens helemaal gaan, want de bistro’s en het eetkafee van
De Winning pakken tijdens deze Zomer van de Korte Keten uit met een verrukkelijke actie. Voor elke drie bolletjes die je bestelt krijg je er eentje gratis bij!