Bestel je deze maand ook jouw vleespakket?

 

De dieren op de boerderij van De Winning worden gekweekt op een ambachtelijke, natuurlijke en gezonde manier. Met veel liefde en geduld, volgens de principes van biolandbouw. Je kan je vlees bestellen in handige pakketten. Die kan je dan afhalen in de hoevewinkel in Lummen of thuis laten leveren. Jana Govarts leidt alles in goede banen.
Monitor Jana bundelt alle bestellingen en zet de hele ketting in gang. “Eerst contacteer ik onze hoeveslager en vertel hem hoeveel kilo vlees en welke pakketten er zijn besteld”, legt ze uit. “Hij maakt dan een schatting van hoeveel runderen, varkens en lammeren hij nodig heeft. Doorgaans zijn dat twee runderen, twee tot drie varkens en twee tot drie lammeren. En nog een reeksje kippen. De runderen, lammeren en kippen kiest onze boer Jan Geuns uit. Het varkensvlees komt van onze partner, de Martenshoeve in Alken, waar de dieren diervriendelijk en ecologisch verantwoord werden gekweekt.”


De slager maakt de pakketten klaar. “Ons distributieteam linkt de namen van de klanten aan de pakketten en levert alles netjes aan onze hoevewinkel in Lummen. Je kan het vlees ook thuis laten leveren. Tijdens de coronacrisis was de hoevewinkel gesloten, dus organiseerden we thuisleveringen. Dat was zo’n succes dat we daar nu mee voortdoen.” Wie op minder dan twintig kilometer van Lummen woont, betaalt amper 5 euro voor een thuislevering. Woon je verder, dan is dat 15 euro.

 

Vleesvariatie

Je hebt pakketten van vijf of tien kilo (rund of varken), van drie kilo (lam) en hele kippen. De prijs valt bijzonder goed mee. Een rundspakket betaal je 14,50 euro/kg en daarvoor krijg je een hele waaier, van entrecote tot stoofvlees, van rundshamburgers tot biefstuk, maar ook bereidingen als gehakt, blinde vink, chipolata en zo meer. Het varkenspakket is even gevarieerd en kost 9,50 euro/kg. Voor lam betaal je 22 euro/kg en een hele kip is 8,20 euro/kg. De opdeling van het pakket vind je op: www.dewinning.be/ons-aanbod/landbouw-en-voeding/hoevewinkel.


Meer weten? Of meteen bestellen? Stuur een mailtje naar bestellingen@dewinning.be.