Een hartverwarmend eindejaar

Daar zorgen onze mensen voor

 

Nee, we zullen 2020 niet snel vergeten. Een reden te meer om het jaar warm en feestelijk af te sluiten met de lekkere en verse gerechten van KarWij. Onze mensen leggen extra liefde in hun werk op onze boerderij, onze bakkerij en keuken. Want hier groeien ze in wat ze doen en wie ze zijn. Hartverwarmend, net als jouw eindejaar!


Wat zet jij op kerstavond op tafel? Een heerlijke wildragout van everzwijn? Met frisse garnituur en puree of boerenfrietjes van onze boerderij? Of onze vegan curry met pompoenen uit onze eigen biotuin? Met een ijsstronk als afsluiter, natuurlijk.

En voor de dag nadien hebben we lekker comfortfood waar de kinderen dol op zijn, zoals balletjes in tomatensaus, videe of spaghettisaus. Allemaal zelfgemaakt met verse groentjes en vlees van ons biologische land- en tuinbouwbedrijf in Lummen.


Winterbarbecue

Of waarom geen gezellige winterbarbecue? KarWij heeft daarvoor echt alles in huis. Bestel je vleespakket of onze lekkere groenteburgers en groentjes. Schenk er ons PK-bier of vers appelsap bij. En nadien een dampende KarWij-infuus met een taartje van onze warme bakkerij. We namen al te graag de proef op de som en nemen je in dit nummer van de KarWijkrant mee naar ons eigen knetterend haardvuur volop inspiratie.
“De boerderij, mijn leven”

Zo wordt het samen met De Winning een hartverwarmend eindejaar. Daar zorgen onze medewerkers voor. Zoals Björn Brock (38) die in het ijsatelier kleurrijke ijsstronken maakt met verse koemelk van de dag. Hij werkt er in het statuut van arbeidszorg en vindt steun en houvast in zijn werk bij De Winning. “Wie had gedacht dat ik zelf nog ijs zou kunnen maken?”, lacht hij zelfzeker.
Ook Frans Sterckx (66) vindt plezier in zijn werk. Hij oogstte de honderden pompoenen en bracht die naar de keuken. Daar maken zijn collega’s er lekkere vegan curry van. Frans heeft een moeilijk verleden, maar daar denkt hij hier op de boerderij niet meer aan. Tussen de groentjes in de tuin herleeft hij.
Een (h)eerlijke kersttafel

Dat is wat De Winning doet, kansen geven aan mensen die om welke reden ook geen aansluiting vinden met de arbeidsmarkt. Als sociale, inclusieve onderneming werken we aan duurzame tewerkstelling. Maar niet zomaar, die duurzaamheid vind je ook in hoe we het doen: op een eerlijke, milieubewuste manier. Onze groenten komen niet uit de supermarkt maar recht uit de grond. We verwerken ze zelf tot lekkere gerechten die in een korte, rechte lijn naar onze hoevewinkel, onze bistro’s en onze catering gaan. Duurzaam geteelde, eerlijke voeding. Perfect voor op jouw kersttafel, toch?