Vegan curry met pompoen

 

Haal je portie vegan curry in de hoevewinkel in Lummen. Of proef ze in één van onze bistro’s, als de coronabeperkingen dat toelaten. En voor één keer verklappen we onze keukengeheimen, zodat je thuis zelf je eigen overheerlijke curryschotel kan maken. Met de producten van KarWij, natuurlijk.

 



Ingrediënten

1 grote ajuin

1 courgette

1 paprika

1 pompoen

200 gr sluimererwten

Eetlepel rode currypasta

400 ml kokosmelk

Scheutje olijfolie

Eetlepel tomatenpuree

Donkere kandijsuiker

Komijnpoeder

Currypoeder

Groentebouillonpoeder

Peper en zout

 



Bereiding

Snij de ajuin, courgette en paprika fijn en stoof de groenten aan in de olijfolie.

Blancheer de sluimererwten tot ze beetgaar zijn. Laat ze schrikken in koud water en voeg ze bij de groenten.

Voeg ook de currypasta en de tomatenpuree toe. Kruid naar smaak met currypoeder, komijn, kandijsuiker, groentebouillon, peper en zout.

Voeg dan het in stukjes gesneden pompoenvlees toe. Laat alles even bakken terwijl je roert.

Blus met de kokosmelk en laat pruttelen tot de groenten in het stoofpotje voldoende gaar zijn.


Smakelijk!