Een gezellig eindejaar vol verhalen

 

Een knetterend vuur. De geur van geroosterde groentjes en vlees-van-bij-ons. Familie en vrienden. Lekkere drank en een dessertje. Met de (h)eerlijke producten van KarWij die stuk voor stuk een mooi verhaal vertellen, heb je alles voor een onvergetelijk eindejaarsfeest.


 

 

Vlees zonder stress

Met een pakket van smaakvol en gezond kwaliteitsvlees is je winterbarbecue op voorhand geslaagd. De dieren - rund, lam en kip - worden op biologische wijze en zonder stress grootgebracht op de eigen boerderij in Lummen. De Fleckviehrunderen zijn dubbeldoelkoeien. Die worden niet louter geteeld voor de melkproductie of om veel vlees op te leveren. Ze groeien rustig, niet geforceerd, en dat verschil proef je gewoon. Het varkensvlees komt van de Martenshoeve in Alken, waar de dieren diervriendelijk en ecologisch verantwoord werden gekweekt.

Bestel je vleespakket

Kies voor een pakket van vijf of tien kilo (rund of varken), van drie kilo (lam) en voor een hele kip. Een rundspakket betaal je 14,50 euro/kg,  daarvoor krijg je een hele waaier, van entrecote tot stoofvlees, van rundshamburgers tot biefstuk, maar ook bereidingen als gehakt, blinde vink, chipolata en zo meer. Het varkenspakket is even gevarieerd en kost 9,50 euro/kg. Voor lam betaal je 22 euro/kg en een hele kip is 8,20 euro/kg.


Laat je pakket thuis leveren of in de hoevewinkel in Lummen. 


Meer informatie of meteen bestellen? 


 


 


Geef je feest wat paardenkracht!

Bij een barbecue - of op de feesttafel! – hoort een schuimende pint. Kies je voor de hoppige smaak van de blonde 7PK? Of liever de donkere en meer zoete 9PK?


Elke slok is een handvol haver voor de trekpaarden van De Winning. Deze stoere kolossen helpen bij het werk in het bos. Ze verslepen bomen en zetten hun behendige kracht in waar machines maar moeilijk kunnen komen. Maar ze doen nog meer: de sterke dieren hebben een therapeutisch effect op de medewerkers. Sociale economie, natuur en paardenkracht vormen een heel bijzondere combinatie.


Voermannen Stijn Pollaris en Gert Poelmans lusten zelf wel een stevig biertje en brachten de twee oer-Belgische producten samen: trekpaarden en bier. In 2013 stroomde het krachtige haverbier 7PK uit de tapkraan. Dat viel zo in de smaak dat ze in 2018 een extra bier bedachten, het donkere 9PK.


Meer weten? www.pkbier.be

 
Geschenktip! 

Haal je geschenkverpakking met vier flesjes PK-bier en een glas in de hoevewinkel in Lummen, of in de Prik & Tik in je buurt. Laat ze je smaken, en denk eraan: 7PK doet je hinniken, 9PK doet je steigeren!