Een winters welkom in onze warme bistro’s 


Geef kansen aan wie minder kansen heeft Wie aan tafel schuift bij een van de inclusieve horecazaken van De Winning, eet en drinkt niet alleen lekker van lokale producten, maar geeft meteen ook kansen aan wie minder kansen heeft.


Bistro Bovy 

Het grote zomerterras is opgeborgen, maar binnen is het gezellig warm in de schuur van de sierlijke witte vierkantshoeve van Bistro Bovy. Hier begint jouw wondermooie winterwandeling; domein Bovy - 34 ha groot - vormt samen met De Bolderberg één van de negen onthaalpunten van De Wijers, het land van 1001 vijvers dat zich uitstrekt in het hart van Limburg. Vijf bewegwijzerde wandelingen nemen je mee langs de vijvers, door de natuur en over de Bolderberg op Domein Bovy. Ze zijn tussen de 2,6 en 11,8 km lang. 
“Proef onze kruidenthee Bovy en je bent helemaal opgewarmd voor je aan je wandeling door de Wijers begint. De mengeling van anijs, venkel, kamille, lindebloesem en honing is op maat van onze bistro gemaakt door herboriste Eef van BlendUp.” - verantwoordelijke Kathleen Schoemans.  


Galgeneinde 22, 3550 Heusden-Zolder, www.facebook.com/bistrobovy 


Open op woensdag en donderdag van 11 tot 17.30 uur, vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 20.30 uur.


Koffiehuis ComPani 

De geur van vers brood vult het gezellige koffiehuis in het centrum van Houthalen. Of je nu kiest voor een stevig ontbijt, een hartige pizza of een overheerlijk gebakje, het is altijd lekker vers en met lokale en eerlijke ingrediënten gemaakt! 
“Het is mooi om te zien hoe onze ploeg elke dag opnieuw mensen verwarmt met een glimlach en onze heerlijke, verse soep.” - verantwoordelijke Anja Soeffers. 


Dorpsstraat 45, 3530 Houthalen-Helchteren, www.facebook.com/ComPaniHouthalen 


Open van dinsdag tot zaterdag van 9 tot 16 uur. 


Eetkafee De Winning 

Van het veld naar je bord is hier echt maar een heel kleine stap. Letterlijk om de hoek groeien de groentjes op het veld en grazen de koeien in de weide. Wat voor lekkere gerechten dat oplevert, proef je in Eetkafee De Winning. 
“Het mooiste moment? Als de koeien in optocht voorbij het raam stappen, van de stal naar de weide. Je ziet De Winning aan het werk van op de eerste rij.” - assistent-werkleider Sarah Peys. 


Sint-Ferdinandstraat 1, 3560 Lummen, www.facebook.com/eetkafeedewinning 


Open van maandag tot vrijdag van 8 tot 17 uur. 


Bistro de borre 

De nieuwste telg in het horecaverhaal van De Winning is prachtig gelegen aan de rand van het machtige Meerdaalwoud. In hetzelfde gebouw als cultuurcentrum de borre en de sporthal van Bierbeek. De eerlijke, duurzame en gezonde kost die je van KarWij gewoon bent, maar toch is deze bistro uniek. Voor het eerst stapt De Winning met enkele partners in zee: Zorggroep Sint-Kamillus en de gemeente Bierbeek. 
“Nagenieten na de sportinspanning of de lange wandeling in de gezonde boslucht? Of eerst lekker eten en dan genieten van een cultureel avondje? Dan zit je hier helemaal goed!” - verantwoordelijke Bart Vanderstappen.


Wijnenbergstraat 2, 3360 Bierbeek, www.facebook.com/bistrodeborre en www.bistrosdewinning.be/bistro-de-borre 


Open van maandag tot zondag van 11 uur tot middernacht. Zaterdag van 9 tot 11 uur. 


Bistro Het Vinne 

Wist je dat Het Vinne het enige natuurlijke binnenmeer in Vlaanderen is? Een bijzonder wandelgebied met knuppelpaden tussen metershoog riet, met een hoge uitkijktoren om naar de zeldzame watervogels te speuren. Extra mooi in de wintermaanden! “Een plek waar je vanzelf relax wordt. Hier hangt altijd een heerlijke chill sfeertje. De prachtige natuur speelt daarin zeker een rol. Zet je uit de wind en in de zon op het terras aan de achterzijde en geniet gewoon van het uitzicht, de vogels, de bomen, de rust. Als ik hier niet zou werken, dan zou ik hier elke dag op het terras zitten.” - verantwoordelijke Hassan Oudah. 


Ossenwegstraat 70, 3440 Zoutleeuw, www.facebook.com/bistrohetvinne 


Open van woensdag tot zondag van 11 tot 20.30 uur (21 uur op zaterdag en zondag).

templates/karwijpagina.php